Subskribere: Indlæg | Kommentarer

Forskellen på trådløst internet og mobilt bredbånd

Der er mange der fejlagtigt forveksler trådløst internet med mobilt bredbånd. Men det er faktisk to meget forskellige ting, der hver især har sine styrker og svagheder.

Det er rigtigt at det hverken ikke kræver et kabel i computeren for, at kunne bruge mobilt bredbånd eller trådløst internet, men der ophør lighedstegnene også.Mobilt bredbånd vs. trådløst internet For selvom man kan bruge trådløst internet uden et kabel, kræver det stadig at man sidder indenfor en hvis afstand af en internetforbindelse for, at man kan komme på internettet. Mobilt bredbånd derimod kan du bruge over det hele, så længe der er en sendemast i nærheden, dette er tilfældet i stort set hele landet.

Selvom mobilt bredbånd altså har den fordel, at du kan have det med dig i hele landet, har det også visse ulemper i forhold til trådløst internet. For hvor du kan bruge trådløst internet ligeså meget, som du har lyst til, er der begrænsninger på hvor meget du kan bruge dit mobile bredbånd. Hvor meget denne såkaldte forbrugsgrænse er på, afhænger af hvor meget du har betalt for. Man regner med, at disse forbrugsgrænser stort set vil forsvinde når man går over til den nye 4G teknologi.

Derudover er det heller ikke altid, at hastigheden på mobilt bredbånd kan måle sig med trådløst internet. Ved trådløst internet sidder man altid tæt på en internetforbindelse, hvor man ved mobilt bredbånd ofte godt kan være langt væk. Derfor får man også mulighed for en meget højere hastighed med trådløst internet end med mobilt bredbånd, det betyder at du vil kunne bevæge dig endnu hurtigere rundt på internettet.

Prisen på disse to muligheder kan også godt varier, normalt vil det være sådan, at trådløst internet er den billige løsning og mobilt bredbånd er den dyre. Dette afhænger dog også meget af hvor høj din forbrugsgrænse ved mobilt bredbånd skal være, da prisen er meget afhængig af denne. Du kan prøve at tjekke nogle priser på mobilt internet på Mobilt-bredband.dk, så kan du finde en masse informationer og priser om de forskellige selskaber.