Subskribere: Indlæg | Kommentarer

Designkomfur til lave priser

Skal du have lavet nyt køkken, eller føler du blot at det gamle komfur ikke længere duer som det burde, så er det ved at være tid til at gå ud og købe nyt. For lige nu står markedet for kogeplader indenfor et stort skift, hvilket gør at priserne på modellerne i dag, lige fra de billigste til de dyre designermodeller falder kraftigt.

Dette skyldes at de keramiske kogeplader med el, som ellers havde overtaget markedet fuldstændig fra gasblus, er ved igen at blive overhalet af en ny teknik nemlig induktion. Dette begreb kender du fra de gamle fysiktimer med en magnet og en spole, der gør det billigere og nemmere at varme op. Men dermed ikke sagt at keramiske kogeplader er yt, tværtimod kan du nu få en kogeplade til langt billigere pris og dermed få dit køkken til at ligne noget fra boligkatalogerne.

Priserne ligger lige nu på alt mellem 800 til 8.000 kroner, efter mærke, design og funktionalitet. De billige 800 kroners modeller kan fås i IKEA og egner sig bedst til hvis en studerende lige er flyttet i ældre lejlighed med et skidt komfur. Skal du op og have et godt produkt skal du nok af med en 2-3.000 kroner, hvor mærkerne Teka og Gorenje er kendt som værende ”bedst til prisen”.

Men vil du gerne have et superflot design og nem funktionalitet, så gå efter mærker som Bosch, AEG og Miele, som du sikkert kender fra alle reklamerne. Prisen er noget dyrere men du vil ikke fortryde det ligeså snart du er i gang med at lave mad på din nye keramiske kogeplade. Find priserne på nettet og se efter hvor du finder det billigst.