Det er svært at tabe sig og det er nemt at tage på. Det er den generelle indstilling til det at tabe sig. Det er nærmere omvendt. Hvis man tænker over det, så skal der faktisk meget til at tage på i vægt.
Din krop er en fantastisk maskine, den kører hele dagen og forbrænder kalorier, også mens du sover. Denne maskine arbejder for dig, den skal bare have lidt energi en gang i mellem. Overvægt kommer ikke af sig selv, det kræver en stor indsats at tage på i vægt og det første sted man bliver tyk er typisk på maven eller på lårene.
Vil man så tabe sig igen og få fedtet væk på maven så kræver det en mindre indsats end da man tog det på.
Indsatsen for at tage på er stor, kroppen forbrænder som tidligere skrevet hele dagen og det at tage på kræver at man spiser flere kalorier end det kroppen kan forbrænde.
Problemet er måske ikke så meget det at man spiser for meget, men nok ligeså meget at man spiser det forkerte mad. Den mad man bør spise indeholder ikke så meget sukker som der er i vores daglige kost.
Kosten i dag er meget præget af at vi forædler og raffinerer vores mad for at få mest muligt energi ned i den. Tænk bare på en chocolate chip cookie, der er lavet af sukker, margarine og chokolade.
Energimæssigt indeholder en chocolate chip cookie et helt måltid – men kan man nøjes med at spise tre af dem om dagen – ikke helt – man bliver ikke mæt. Så vi propper en masse mad i hovedet som ikke indeholder den mængde der skal til for at blive mæt, men dog indeholder de kalorier der skal til. Så vores løsning er at tage endnu større portioner og derved overspise.